Voelen brengt je dichter bij de waarheid over wie je bent, dan denken.

Het kan iedereen overkomen: een periode waarin je niet lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld door stress, een burn-out, hoofdpijn, een verdrietige gebeurtenis of slapeloosheid. Soms is de oorzaak niet eens heel duidelijk. In zo’n periode kan massagetherapie jou ondersteunen. Ik masseer vanuit een holistische visie, waarbij ik de mens als een eenheid van lichaam en geest zie. Met andere woorden: hoe je je voelt, vertaalt zich ook in je lichaam.

Hoe ziet een massagetherapie sessie eruit?
Bij de eerste sessie bespreken we tijdens de intake je medische achtergrond en je klacht. Aan de hand van de klacht stemmen we samen een passende massagevorm af. Waar de één een massage wenst om spanningsklachten te verminderen, heeft de ander behoefte aan een massage gericht op het hervinden van energie. De massage geef ik met aandacht en in een rustig tempo, zodat je kunt ervaren wat de aanraking bij jou teweeg brengt. Je hoeft hiervoor niets ingewikkelds te doen; het gaat vanzelf. Vaak zijn cliënten geraakt door de aanraking. Het lichaam heeft een bijzonder soort geheugen en dat wordt aangesproken. Soms is dit confronterend en een andere keer geeft het je fijne inzichten en vertrouwen. Of je raakt bijvoorbeeld heel ontspannen. Door deze vorm van massage word je uitgenodigd je lichaamssignalen te herkennen, zodat je een eventuele disbalans kunt herstellen. Iedere sessie sluit ik af met een nagesprek waarin ik je de ruimte geef om te vertellen hoe je de sessie hebt ervaren.

Wat verandert er met massagetherapie?
Meestal zijn er drie tot acht sessies nodig om de lichaamssignalen te herkennen en de bewustwording hiervan te integreren in je leven. Vaak hoor ik terug van cliënten dat ze eigenlijk blij zijn dat het lichaam een disbalans heeft aangegeven, omdat ze nu andere keuzes kunnen maken in hun leven. Bijvoorbeeld: een andere, vaak bewustere levensstijl, een nieuwe weg inslaan, een stap(je) zetten of werk- en privé-situaties anders benaderen.

Bij massagetherapie gaat het dus niet alleen om aandacht voor je fysieke klachten, maar is er met name aandacht voor je emoties en gedachten die van invloed zijn op je fysieke klachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Letterlijk om je prettig in je vel te voelen!

In mijn praktijk ben je natuurlijk ook welkom voor een ontspannende massage of, in het kader van bijvoorbeeld sport, een massage gericht op de spieren.